Рулет “Ялинки” – не просто десерт, а справжня прикраса новорічного столу! Легкий бісквіт та ніжний шоколадний крем гідно оцінять ваші рідні та гості.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт «Три склянки» без терезів та міксера.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 60 г
- Борошно – 70 г
- Какао – 25 г
Для крему:
- Масло вершкове – 100 г
- Згущене молоко – 80 г
- Какао – 20 г
- Мигдаль – 10 горішків
- Коньяк – 1 ст. л.
Для прикрашання:
- Цукрова пудра – 2 ч. л.
- Шоколад – 20 г
Приготування:
- Відокремлюємо білки від жовтків. Білки з половиною цукру збиваємо до стійких піків. Жовтки з цукром, що залишився, збиваємо в крем. Акуратно з’єднуємо білки із жовтками.
- Борошно просіюємо з какао і невеликими порціями втручаємося в яєчну масу.
- Деко застилаємо пергаментом, рівномірно виливаємо тісто завтовшки близько 0,5 см. Розрівнюємо і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-13 хвилин.
- Готовий бісквіт перевертаємо на чистий рушник, знімаємо з нього пергамент і загортаємо рулетом разом із рушником. Повністю остуджуємо.
- Готуємо крем: вершкове масло кімнатної температури збиваємо до білого, продовжуючи збивати, додаємо згущене молоко. Відкладаємо 1 ст. ложку білого крему (для оздоблення). Тепер всипаємо какао, збиваємо. Наприкінці додаємо ложку коньяку і ще раз збиваємо.За бажанням всипаємо рубаний мигдаль, перемішуємо.
- Розгортаємо бісквіт, промащуємо кремом, відступаючи від країв близько 0,5 див. Завертаємо рулетом. Обмазуємо кремом, що залишився. Присипаємо цукровою пудрою за допомогою ситечка. За допомогою кондитерського мішка малюємо на рулети шоколадні ялинки.
- Відправляємо рулет у холодильник на 1,5-2 години.
Вас також можуть зацікавити новини: