Ще цей торт називають шоколадним медовиком. Коржі повинні бути дуже тонкими, саме завдяки цьому торт виходить неймовірно ніжним.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший “Наполеон”.
Рецептом ідеального «Спартака» поділилася відома українська кулінарна блогерка Лілія Цвіт.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 2 яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 120 г меду;
- 200 г цукру;
- 1 ч. ложка соди;
- 50 мл олії;
- 60 г какао-порошку;
- 500 г борошна.
Для крему:
- 750 мл молока;
- 60 г борошна;
- 60 г крохмалю;
- 2 яйця;
- 200 г цукру;
- 2 пакетики ванільного цукру;
- 20 мл горілки (за бажанням);
- 500 г вершкового масла.
Приготування:
Лілія Цвіт рекомендує для випікання коржів використовувати форму діаметром 18 см, щоб торт вийшов високим.
- У каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте мед, цукор, олію, соду і какао. Поставте каструлю на невеликий вогонь і ретельно перемішуйте віночком до закипання. Як тільки маса закипить, вимкніть вогонь. Поступово додайте борошно, продовжуючи перемішувати лопаткою.
- Коли тісто стане густим і замішувати лопаткою буде складно, викладіть його на робочу поверхню і добре вимісіть руками до однорідності.
- Тісто, що вийшло, повинно бути м’яким і еластичним. Зважте тісто і розділіть його на 30 рівних частин, щоб усі коржі були однаковими.
- З кожної частини сформуйте невеликі кульки. Помістіть кульку тіста між двома аркушами пергаменту і розкачайте його, щоб отримати тонкий корж.
- Зніміть верхній аркуш пергаменту та обріжте корж за формою.
- Проколіть корж вилкою для рівномірного пропікання.
- Повторіть процес із частинами тіста, що залишилися. Коржі випікаються дуже швидко, тому краще підготувати їх наперед.
- Випікайте коржі в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180°C протягом 2-3 хвилин.
- Після того, як всі коржі будуть готові, можна приступати до приготування крему для торта. У сотейник налийте молоко, додайте цукор та ванільний цукор. Всипте борошно та крохмаль, додайте яйця. Ретельно перемішайте до одержання однорідної маси. Можна використовувати блендер. Поставте суміш на невеликий вогонь та варіть, помішуючи, до загусання.
- Зніміть крем із плити, накрийте плівкою в контакт і дайте охолонути до кімнатної температури.
- Збийте розм’якшене масло міксером, поступово додаючи заварну масу. Насамкінець, за бажанням, додайте 20 мл горілки.
- Змастіть форму для торта кремом, щоб зафіксувати перший корж. Кожен корж рівномірно змащуйте кремом, укладаючи їх один на одного. На кожен корж йде приблизно 2 столові ложки крему з гіркою. Останній корж покладіть бульбашками донизу для рівної поверхні. Накрийте великою тарілкою та залиште при кімнатній температурі на 2 години.
- З одного коржа зробіть крихту і додайте її в крем, що залишився, ретельно перемішайте. Змащуйте боки торта кремом із крихтою.
Зверху готовий торт «Спартак» можна полити шоколадною глазур’ю або просто натерти шоколад. Щоби торт добре просочився, його потрібно відправити в холодильник на 6 годин.
Вас також можуть зацікавити новини: