Якщо ви досі не вирішили, чим здивувати рідних на Різдво, ми спростили вашу задачу.
Свиняча шия, запечена з грибами
Інгредієнти:
- Свинина (шия) — 1 кілограм,
- перець болгарський — 1 штука,
- бекон копчений — 200 грамів,
- печериці — 250 грамів,
- цибуля ріпчаста — 3 штуки,
- олія рослинна — 2 столові ложки,
- паприка мелена — 1 чайна ложка,
- перець чорний мелений, часник сушений, чебрець сушений — 0,5 чайної ложки,
- петрушка і сіль — за смаком.
Приготування:
У процесі приготування знадобиться міцна кулінарна нитка, рукав для запікання та харчова плівка.
- Нарізати гриби пластинками, у пательні розігріти половину олії і обсмажити печериці до випаровування рідини та легкого підрум’янювання. Викласти гриби зі сковороди на тарілку. Очистити цибулю і нарізати дрібними кубиками. Розігріти решту олії та обсмажити цибулю до м’якості. Промити і подрібнити петрушку. До обсмаженої цибулі додати паприку і петрушку, добре перемішати.
- М’ясо вимити, обсушити і нарізати його скибочками завширшки один сантиметр. Накрити скибочки м’яса харчовою плівкою і відбити кухонним молотком із двох боків. Натерти м’ясо сіллю і прянощами (сушеним часником, чебрецем і чорним меленим перцем) з двох боків. Солодкий перець очистити і нарізати дрібними кубиками. Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.
- Почати формувати страву. Візуально розділити все м’ясо на три частини. Покласти на нитки 3-4 скибочки м’яса хрест-навхрест. На шар м’яса викласти половину цибулі. Потім розподілити половину перцю, викладати половину грибів. Весь бекон також розділити на три частини. Викладати шар бекону. Потім усі шари повторити: скибочки свинячої шиї, цибуля, перець, гриби та бекон. Останніми укласти шари м’яса та бекону. Зав’язати нитки.
- Помістити м’ясний рулет у рукав, викласти на деко або у форму для запікання. Зробити в рукаві кілька отворів за допомогою зубочистки. Запікати у духовці при 180 градусах 1,5 години. Потім звільнити верх рулету від рукава, полити соком, що утворився, і відправити в духовку ще на 15 хвилин. Дати готовій страві трохи охолонути і обов’язково відразу звільнити від ниток.
Дивіться рецепти, які стануть чудовим доповненням до вашого святкового меню:
- Готуємо оригінальні страви на різдвяний стіл: банан у сирі
- Оригінальні рецепти різдвяних страв: різдвяний кекс з мандаринами вразить усіх
- Оригінальні рецепти різдвяних страв: замість міцних напоїв – гарячі пунш та глінтвейн
- Оригінальні рецепти різдвяних страв: млинцева кутя, яку ви досі не куштували