П’ятниця, 27 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТісто на пельмені готуватимете тільки так: вдалий рецепт із секретним інгредієнтом

Тісто на пельмені готуватимете тільки так: вдалий рецепт із секретним інгредієнтом

Этот материал также доступен на русском языке
Пропонуємо вам рецепт тіста, який підійде і для вареників, і для пельменів. Таке тісто виходить еластичним, м'яким та дуже смачним. Але треба додати один інгредієнт.

Багато господинь готують тісто для пельменів із води, борошна, солі. А от від яйця відмовляються і дарма. Саме яйце робить тісто еластичнішим і воно не пливе. Звичайно, якщо у вас хороше борошно, то можна яйце і не додавати, але останнім часом купити якісне борошно досить складно. Ще не встигнеш замісити тісто, а воно вже розпливлося по столу.

Читайте також: Усього півтори чайної ложки секретного інгредієнта та тісто на чебуреки вийдуть ідеальними

Інгредієнти:

  • 4 склянки борошна;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 200 мл води;
  • 25 мл рослинної рафінованої олії;
  • 1 яйце.

Приготування:

  1. Деякі господині вважають, що додавання в тісто яйця робить його твердішим, але це не так, саме яйце додає еластичності, тісто не рветься і не пливе.
  2. Для приготування тіста просійте борошно, зробіть поглиблення, всипте сіль.
  3. В окрему ємність змішайте гарячу воду, але не окріп, і олію, перемішайте.
  4. Влийте воду з олією в борошно і почніть замішувати тісто, спочатку ложкою, поки гаряча маса, коли тісто трохи охолоне, вбийте яйце і замісіть тісто вже руками.
  5. Завдяки цьому тісту вам вдасться приготувати найсмачніші пельмені.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні