Раніше ми давали рецепт спагетті з овочів – джерело вітамінів і незабутній смак
Цей рецепт вершкової пасти з лимоном і часником – чудовий варіант для вечері вихідного дня або романтичного побачення. Легка у приготуванні страва може бути вдосконалена додаванням обсмажених гребінців, креветок чи грибів. Часник, лимонна цедра й чорний перець створюють ароматну основу для вершкового соусу, який завершується свіжим лимонним соком для пікантності.
Інгредієнти:
- Спагеті – 450 г
- Вершкове масло (несолоне) – 8 ст. л.
- Часник – 3 зубчики
- Лимон – 1 шт.
- Чорний перець – за смаком
- Пармезан (тертий) – за смаком
- Зелень (петрушка чи базилік) – за смаком.
Приготування:
Крок 1: Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою. Відваріть спагеті до стану аль денте. Злийте воду, залишивши 2 склянки рідини.
Крок 2: Витріть каструлю насухо, поставте на повільний вогонь і розтопіть вершкове масло. Натріть часник на дрібній тертці та додайте до масла. Помішуйте 1–2 хвилини, поки не відчуєте насичений аромат. Потім додайте терту цедру лимона й кілька зерен чорного перцю. Коли перець зашипить, влийте 1 склянку води для пасти та додайте спагеті.
Підвищте вогонь до середнього й активно перемішуйте. Поступово додавайте ще трохи води, щоб отримати густий, блискучий соус. Цей процес займе близько 1–2 хвилин.
Крок 3: Зніміть страву з вогню. Вичавіть сік лимона й ретельно перемішайте. Додайте сіль та перець за смаком. За бажанням посипте пасту тертим пармезаном, свіжою лимонною цедрою, подрібненим червоним перцем чи зеленню.
Смачного!
Читайте також: