Четвер, 12 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірний десерт: готуємо «Райський» торт без випікання за 10 хвилин

Неймовірний десерт: готуємо «Райський» торт без випікання за 10 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Не потрібна ні духовка, ні багато часу: готувати цей торт – одна насолода, як і їсти його!

Найсмачніший десерт можна приготувати за мінімальну кількість часу. Чи не вірите? Впевніться в цьому за допомогою цього простого рецепту. А його смак ви точно не забудете – не дарма він називається «Райський».

Раніше ми розповідали, як приготувати легендарний торт «Мурашник» всього з чотирьох інгредієнтів без випічки.

Інгредієнти:

Для «коржів»:

  • шоколадне печиво – 300 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • молоко – 1 ст. л.

Для крему:

  • сметана – 400 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 40 г;
  • вершкове масло – 100 г.

Приготування:

  1. Готуємо крем. У глибоку миску всипте цукор, додайте ванільний цукор і крохмаль, перемішайте все віночком.
  2. Додайте два яйця і ретельно все збийте, щоб не залишилося грудочок.
  3. Додайте сметану і знову перемішайте до однорідності.
  4. Поставте суміш на середній вогонь, постійно помішуючи. Коли крем почне закипати, зменшіть температуру і варіть його ще одну хвилину, помішуючи. Після цього перекладіть крем у тарілку, накрийте плівкою та залиште охолонути.
  5. Для коржів подрібніть шоколадне печиво в блендері до стану крихти. Додайте розтоплене вершкове масло і добре перемішайте, щоб крихта повністю просочилася олією. Додайте 1 ст. л. молока та знову перемішайте. Якщо при стисненні крихта тримає форму, вона готова. Якщо ні, можна додати ще трохи молока. Відкладіть 1/3 крихти для посипання.
  6. У роз’ємну форму діаметром 18 см викладіть підготовлену крихту. Сформуйте бортики заввишки приблизно 3,5 див. Ущільніть «коржі» за допомогою склянки з плоским дном. Після цього форму з основою помістіть у холодильник.
  7. Вершкове масло збийте міксером протягом 3-4 хвилин, поки воно не збільшиться в обсязі і не посвітлішає.
  8. Додайте частинами охолоджений сметанний крем, ретельно перемішуючи після кожного додавання, щоб крем став однорідним, повітряним і гладким.
  9. Викладіть крем у форму з основою, акуратно розрівняйте поверхню. Посипте зверху відкладеною крихтою, спочатку на краю, утрамбовуючи її лопаткою, а потім рівномірно розсипати крихту по центру.
  10. Поставте торт в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч для повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні