Гарбузовий десерт «Кабаклі»
Кабаклі – це традиційний бессарабський десерт, який готується із тіста з гарбузом. Це пісна страва, тому пропонуємо приготувати її зараз, під час Різдвяного посту.
Інгредієнти:
- борошно – 450 г,
- гарбуз – 1 кг,
- олія рафінована – 3-4 столові ложки,
- вода – 300 мл,
- сіль – 1,5 чайної ложки,
- цукор – 4 столові ложки,
- кориця мелена – 2 столові ложки,
- цукрова пудра – 2 столові ложки.
Як готувати:
- Влити в миску воду і 1 столову ложку олії, додати сіль. Всипати борошно, перемішати. Замісити м’яке еластичне тісто.
- Розділити тісто на 4 частини, викласти на стільницю або дошку, посипану борошном. Розкачати тісто максимально тонко, надавши йому овальної форми.
- Гарбуз натерти на тертці, відкинути на сито і віджати сік.
- Розкатане тісто змастити олією. Помірно посипати 1 столовою ложкою цукру кожен пласт тіста. Поступово розподілити на заготовках гарбузову начинку і посипати корицею.
- Згорнути кабаклі в рулет, викласти на вистелене пергаментом деко і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
- Теплі кабаклі посипати цукровою пудрою, розділити на рівні частини. Можна подавати теплими або холодними.