Аромат цих булочок кожен пам’ятає змалку. Давайте сьогодні трохи поностальгуємо і приготуємо улюблені повітряні пампушки самостійно.
Раніше ми розповідали рецепт оригінальної випічки на сніданок.
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.
- молоко – 500 мл
- вершкове масло – 150 г
- рослинна олія – 50 мл
- цукор – 350 г
- сіль – щіпка
- родзинки – 150 г
- свіжі дріжджі – 60 г
- борошно – 1500 г
- ванілін – 2 мг
Приготування:
- Молоко підігрійте та налийте в миску. Додайте дріжджі та одну столову ложку цукру. Ретельно перемішайте, накрийте плівкою та залиште до підняття пінної шапки приблизно на 15 хвилин.
- Додайте три яйця, одне залиште для змащення булочок. Продовжуйте збивати, можна міксером. Додайте цукор та ванілін і збийте до повного розчинення цукру.
- Влийте розтоплене тепле вершкове масло та олію, додайте сіль. Ретельно збивайте протягом п’яти хвилин.
- Родзинки потрібно запарити протягом п’яти хвилин. Поступово всипайте просіяне брошно і замісіть м’яке тісто, щоб не липло до рук. Вимішувати потрібно добре, протягом приблизно десяти хвилин.
- Додайте заздалегідь просушені за допомогою серветки родзинки.
- Накрийте тісто плівкою і укутайте на годину, після чого перекладіть його на посипаний борошном стіл і наріжте на порційні шматочки, приблизно 100 грам.
- Зліпітькруглі булочки і викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Накрийте булочки рушником та залиште ще на 40-45 хвилин.
- Змастіть булочки яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на пів години.
Вас також можуть зацікавити новини: