Листопад – місяць айви. Крім варення чи компоту можна приготувати чимало оригінальних страв з айви.
Рулет із лаваша з курячим філе та айвою
Приємна фруктова насолода надає курячому м’ясу оригінального смаку і робить начинку соковитішою. Після формування рулет відправляємо в духовку, і через час виходить ситна і смачна страва.
Інгредієнти
Лаваш тонкий — 1 штука, філе куряче — 250 грамів, цибуля — 1-2 штуки, айва — 1 штука, сметана — 4 столові ложки, сир твердий — 100 грамів, сіль — 1/3 чайної ложки, салатне листя (для подачі) — 2-3 штуки, рослинна олія — для змащення форми.
Приготування
- Нарізати куряче філе якомога дрібніше.
- Айву вимити, очистити від насіння і шкірки, нарізати невеликими кубиками.
- Очищену цибулю також дрібно нарізати. З’єднати в глибокій мисці куряче філе, айву та цибулю. Додати сіль, перемішати.
- Натерти сир на крупній тертці й розділити на дві частини.
- Викласти начинку на лист лаваша, намагаючись зберегти його цілісність. Рівномірно розподілити суміш айви, курячого філе і цибулі по поверхні лаваша. Змастити начинку сметаною. Присипати однією частиною тертого сиру.
- Згорнути лаваш із начинкою рулетом, намагаючись робити це швидко, щоб лаваш не розмок і не порвався.
- Змастити форму олією і перекласти рулет. Змастити верх рулету сметаною і посипати рештою сиру.
- Запікати рулет у розігрітій до 160 градусів духовці 35-40 хвилин.
Акуратно перекласти рулет на блюдо, прикрашене салатним листям.
Чим корисна айва?
Айва підтримує серцево-судинну систему, покращує травлення і зміцнює імунітет завдяки високому вмісту вітаміну C і клітковини.
Також айва допомагає регулювати рівень цукру в крові та має протизапальні властивості.
Читайте також: