Недаремно свиняче сало називають стратегічним продуктом для українців. Тож коли випадає нагода придбати якісне і смачне сало, варто подбати про його зберігання. Одним зі способів є заморожування. Але воно має свої особливості. Ми детально розкажемо про них.
Читайте також: М’яке, смачне та пряне сало за 25 хвилин: цей рецепт обов’язково стане улюбленим у вашій родині
Скільки сало зберігається в морозилці
Щоб свиняче сало зберегло свій смак, у морозильній камері його не варто тримати більше двох місяців. Загалом цей продукт може зберігатися у замороженому вигляді від шести до дванадцяти місяців. Проте тоді не варто розраховувати на високу якість смаку. Хоча таке сало цілком підійде, наприклад, для смаження.
Важливий нюанс: коли шматок сала виявляється завеликим для споживання, то його не варто розморожувати повністю. Гострий ножем можна нарізати кілька тонких мерзлих скибок, а решту повернути у морозилку.
Як підготувати сало до заморожування
Якщо ви придбали дуже свіже сало, залиште його в холодильнику на 6-8 годин, попередньо замотавши в бавовняну тканину, можна в марлю. Це потрібно для того, щоб продукт віддав свою зайву вологу і достатньо охолонув. Потім наріжте шматками зручного розміру, покладіть кожен у поліетиленовий пакет. Розкладіть у морозильній камері в один шар для швидкого заморожування. Потім заморожені шматки можна скласти для зручного зберігання.
Читайте також: Що треба, щоб засолити сало гарячим способом: отримуємо м’яку і ніжну закуску
Пам’ятайте про товарне сусідство. Є продукти, які мають інтенсивний аромат, сало може його увібрати. Найчастіше така ситуація виникає, коли поруч лежить кріп.
Заморожувати можна не тільки свіже сало, а й просолене. Для цього щедро запаніруйте шматки сала в солі, залиште у контейнері в холодильнику на одну добу. Потім перекладіть кожен шматок сала в солі в поліетиленовий пакет і заморозьте, як описано вище.