П’ятниця, 27 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСезон айви: деруни з картоплі та айви з приємним кисло-солодким смаком зачарують...

Сезон айви: деруни з картоплі та айви з приємним кисло-солодким смаком зачарують усіх

Этот материал также доступен на русском языке
Замість звичних картопляних дерунів спробуємо деруни з айвою. Додавання айви забезпечує дерунам з картоплі приємний кисло-солодкий смак і робить їх дуже запашними.

В листопаді стартує сезон айви. Що можна приготувати з цього фрукта, крім варення або компоту? Сподіваємося, деякі оригінальні рецепти із золотого ароматного плоду міцно і надовго увійдуть у ваше меню.

Деруни із картоплі та айви

Інгредієнти

Картопля — 350 грамів, айва — 200 грамів, борошно — 1 столова ложка з гіркою, яйце — 1 штука, сіль, перець і олія для смаження — за смаком.

Приготування

  • Почистити картоплю і натерти її на крупній тертці в глибоку миску.
  • Айву вимити, обсушити й очистити від шкірки та насіння.
  • Очищену айву також натерти на крупній тертці і додати її до картоплі в миску.
  • Вбити яйце і перемішати. Додати борошно і ретельно перемішати.
  • Посолити, поперчити і знову перемішати.
  • У сковороді розігріти олію.
  • Викласти картопляно-айвову масу по 1-2 столові ложки в пательню, злегка розрівнюючи, щоб сформувати невеликі деруни.
  • Обсмажити деруни на середньому вогні приблизно по 1,5-2 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
  • Обсмажені деруни викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.

Подавати до столу, за бажанням посипавши подрібненою зеленню і доповнивши кетчупом або будь-яким іншим соусом на вибір.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні