А раніше ми розповідали, як смачно приготувати буряковий холодник на кефірі — незамінна страва в гарячий літній день.
Гарячий буряковий суп
Інгредієнти
«Буряк — 2 штуки, картопля — 2 штуки, морква — 1 штука, цибуля — 1 штука, часник — 2-3 штуки, томатна паста — 1 столова ложка, лимонний сік — 1 чайна ложка, сіль — за смаком.
Приготування
- Моркву, буряк почистити і натерти. Цибулю, часник почистити і нарізати дрібними кубиками.
- Обсмажити моркву, буряк, цибулю, часник приблизно 7-10 хвилин.
- Наприкінці додати томатну пасту і кілька хвилин протушкувати.
- Картоплю почистити й нарізати кубиком, варити у 2 літрах води. Замість води можна використовувати овочевий бульйон.
- Коли буде готова картопля, додайте підсмажені овочі та закип’ятіть. Наприкінці додайте лимонний сік.
Подавати суп можна зі сметаною та зеленню. За бажанням можна перебити суміш блендером і перетворити страву на суп-пюре.
Поєднуйте суп із м’яким сиром, фетою або бринзою та горіхами за смаком».
Віктор Степанович, м. Вінниця