Раніше ми писали, як маринувати улюблену рибу без оцту.
Цей в’язкий фрукт смачний, яскравий і містить багато вітамінів. Додавайте плід в салати, щоб зберегти бета-каротин, вітаміни A, C і B, кальцій, залізо й калій. Хурма містить багато клітковини, тож дає насиченість.
Інгредієнти:
- 1 велика хурма.
- 1 куряче філе.
- 1 авокадо.
- 1 цибулина марс.
- 150 г руколи або салату айсберг.
Приготування:
- Філе посоліть, поперчіть, дайте постояти хоча б 30-60 хв. Можна додати улюблені приправи. Обсмажте на добре розігрітій сковороді до готовності. Якщо ви не хочете додавати смажену курку, можна просто зварити філе й дати стекти воді. Наріжте охолоджене філе кубиками.
- Наріжте хурму й авокадо кубиком, а цибулю тонкими півкільцями. Змішайте з листям салату, філе, посоліть та додайте 1 ст.л. олії.
Кілька корисних властивостей такого салату:
- Антиоксиданти: Хурма містить багато антиоксидантів (вітамін А, С, бета-каротин), які допомагають захищати клітини від пошкодження вільними радикалами і можуть знижувати ризик розвитку хронічних захворювань.
- Зміцнення імунітету: Високий вміст вітаміну С у хурмі стимулює імунну систему, допомагаючи організму боротися з інфекціями та застудами.
- Покращення травлення: Клітковина в хурмі сприяє кращому травленню, знижує ризик закрепів та підтримує здоров’я кишківника.
- Здоров’я серця: Флавоноїди та інші антиоксиданти допомагають знижувати рівень поганого холестерину, що позитивно впливає на здоров’я серця.
- Покращення зору: Хурма багата на вітамін А і каротиноїди, які підтримують здоров’я очей та допомагають запобігти розвитку вікових змін зору.
Вас також можуть зацікавити новини: