Квасоля, горох і нут містять безліч поживних речовин та амінокислот. Тому страви їх виходять як ситними, а й корисними. Квасоля хороша і молода свіжа, і стигла, у зернах. Як краще зберегти квасолю?
Які є способи зберігання квасолі?
- Заморожування – підходить як для молодої м’якої, так і для зрілої та сухої квасолі. Складіть боби в пакети та відправте в морозилку.
- Скляна банка з герметичною кришкою теж підійде. Насипте квасолю в банку, додайте зубчик часнику і щільно закрийте кришку, щоб захистити продукт від шкідників.
- Пластикову пляшку можна використовувати для добре висушеної квасолі. На дно укладіть часник і лавровий лист, щоб не завелися шкідники, насипте квасолю і закрутіть кришку.
- На горищі або у підвалі квасолю можна зберігати в стеблах, перекладаючи їх висушеним кропом для захисту від гризунів.
- Підсушіть квасолю в духовці, щоб позбавитися можливих шкідників. Після цього висипте квасолю у скляні банки або пластикову тару з кришкою.
Вас також можуть зацікавити новини: