Для виготовлення ідеального “Медовика” не потрібна ні духовка, ні багато часу. Завдяки цьому рецепту ви приготуєте улюблений торт із найніжнішими коржами всього за 20 хвилин. Засікайте!
Раніше ми розповідали рецепт шалено смачного торта «Дамські пальчики».
Інгредієнти:
Для тіста:
- мед — 100 г
- сода — 1 ч. л.
- вершкове масло — 100 г
- яйця — 4 шт.
- цукор — 120 г
- сіль — 0,5 ч. л.
- борошно — 200 г
Для крему:
- сметана 29% — 100 г
- варене згущене молоко
Приготування:
- У маленьку каструльку виливаємо мед та розігріваємо його. Додаємо соду та очікуємо реакції продуктів, варимо до бурштинового кольору.
- Додаємо вершкове масло, розтоплюємо та знімаємо з вогню.
- Розбиваємо в окрему миску яйця, додаємо до них цукор та сіль, збиваємо міксером до пишності.
- У суміш поступово вливаємо медову масу, продовжуємо збивати міксером. Просіюємо в суміш борошно, за допомогою міксера замішуємо густе однорідне тісто.
- Відправляємо тісто в холодильник до остигання.
- Змащуємо сковороду тонким шаром олії. Ділимо тісто на три рівні частини, виливаємо на сковороду по одній, накриваємо кришкою. Коли верхівка тесту стане матовою, переверніть його та потримайте на вогні ще 30-40 секунд під кришкою. Аналогічно печемо два інші коржі.
- Для крему змішуємо в сметані варене згущене молоко за смаком.
- У знімну форму для торта кладемо корж, змащуємо його кремом. На кремовий шар кладемо другий корж, теж змащуємо кремом. Те саме робимо з третім.
- Накриваємо торт плівкою та відправляємо на ніч у холодильнику.
- Вранці знімаємо форму та змащуємо боки торта кремом. Оформити боки можна подрібненим медовим печивом. Зверху можна викласти за бажанням сезонні ягоди або фрукти.
Вас також можуть зацікавити новини: