Понеділок, 28 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниСкорочення виплат по інвалідності: українці б'ють на сполох через реформу МСЕК

Скорочення виплат по інвалідності: українці б’ють на сполох через реформу МСЕК

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві соціальної політики прокоментували інформацію щодо можливого скорочення виплат по інвалідності.

У мережі поширюється інформація про скорочення виплат з інвалідності через реформу Медико-соціальної експертної комісії. Утім, у Міністерстві соціальної політики запевняють, що зменшення виплат не буде.

Про це заявили в пресслужбі Мінсоцполітики.

Раніше ми розповідали, що через реформу МСЕК особам з інвалідністю доведеться пройти повторну перевірку.

В уряді наголошують, що реформа МСЕК спрямована виключно на зменшення бюрократії, прискорення та полегшення доступу до державної соціальної підтримки, проте не на скорочення обсягу виплат.

Усі громадяни, яким виплати з інвалідності призначили на законних підставах, отримуватимуть їх після проведення реформи.

За словами міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, система має стати простішою, зрозумілішоб та зручнішою для українців.

Додамо, що нова модель підтримки людей з інвалідністю включатиме три компоненти:

  1. Систему електронного скринінгу Міністерства охорони здоров’я: аналіз травм та захворювань, оцінка потреби пацієнта та створення індивідуальних реабілітаційних планів проводитимуться за допомогою спеціальної електронної системи.
  2. Центри зайнятості буде залучено до сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю, а також їх перекваліфікації у разі потреби.
  3. Міністерство соціальної політики має забезпечити осіб з інвалідністю необхідними їм реабілітаційними засобами (милицями, протезами тощо) без підтвердження статусу інвалідності.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні