Понеділок, 28 Жовтня, 2024
ГоловнаГрошіНові обмеження на поповнення банківських карток: як це вплине на українців

Нові обмеження на поповнення банківських карток: як це вплине на українців

Этот материал также доступен на русском языке
Пропоновані правила спрямовані обмеження можливості вільного поповнення чужих карт через термінали.

Раніше ми писали, що всі карти популярного банку припинять діяти до кінця цього року.

В Україні планують змінити правила поповнення банківських карток, щоб посилити контроль за фінансовими операціями. Зокрема, пропоновані обмеження стосуватимуться можливості поповнення чужих карток через термінали.

Незважаючи на те, що власники карток зможуть без перешкод поповнювати свої рахунки, для переказів на чужі картки будуть введені нові обмеження. Як зазначив Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру, ці заходи спрямовані на боротьбу з ухиленням від податків. Поповнення карток через термінали раніше використовувалося деякими роботодавцями для виплат зарплат у конвертах, що дозволяло уникати сплати податків.

Національний банк України вже частково запровадив нові правила, зокрема оподаткування транзакцій через термінали. Хоча точну ставку податку ще не визначено, очікується, що комісія буде додатковим фінансовим зобов’язанням для тих, хто переказує гроші на чужі рахунки. Крім того, деяким фізичним особам може знадобитися заповнення податкової декларації.

На додачу, діє ліміт у 150 000 гривень на P2P-платежі між фізичними особами, який буде зберігатися до квітня 2025 року. Ці зміни, хоч і можуть ускладнити щоденні операції для пересічних громадян, націлені на підвищення прозорості та зменшення частки тіньової економіки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні