Субота, 26 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді заявили про видачу по 21 тисячі гривень українцям: хто...

У Пенсійному фонді заявили про видачу по 21 тисячі гривень українцям: хто може отримати гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсійний фонд України надіслав українцям повідомлення про можливість отримання грошової допомоги.

Днями багато українців отримали розсилку від Пенсійного фонду щодо можливості отримати грошову допомогу від держави. Йдеться про 21 тисячу гривень на домогосподарство.

Про це заявили в пресслужбі Пенсійного фонду України.

Раніше ми розповідали, що озвучено тарифи на газ під час опалювального сезону.

Таку суму видають на купівлю твердого палива громадянам, які мають право на відповідну субсидію, для їхньої підтримки у зимовий час.

Як наголошують у Пенсійному фонді, насамперед розглядати заявки на отримання зазначених коштів будуть від домогосподарств, що знаходяться неподалік лінії фронту або на територіях, що межують з Російською Федерацією.

Щоб отримати грошову допомогу, потрібно подати відповідну заяву до Пенсійного фонду, центру надання адміністративних послуг (ЦПАП) або до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

Також можна подати заявку дистанційно через вебпортал або мобільний додаток Пенсійного фонду, підписавши його кваліфікованим електронним підписом.

Однак це мають зробити лише ті громадяни, які звертаються за такою допомогою вперше, або якщо у них змінився склад сім’ї.

Якщо ж ви отримували такі виплати раніше та склад сім’ї не змінювався, нікуди звертатися не потрібно – грошова допомога буде нарахована автоматично.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні