Середа, 23 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПісля лазерної корекції зору: відновлення та обмеження

Після лазерної корекції зору: відновлення та обмеження

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви плануєте позбавитися окулярів і лінз, і відновити зір за допомогою лазерної корекції, вам точно слід знати, чого очікувати після цієї процедури, як відбувається відновлення і коли зір повністю відновиться.

Що таке лазерна корекція зору?

Це операція (10 хв), під час якої лазер змінює форму рогівки ока пацієнта таким чином, щоб фокусування променя світла відбувалося точно на сітківці ока. Ефективна лазерна корекція зору дозволяє відкоригувати короткозорість до 8-10 діоптрій, астигматизм (до 6 діоптрій) і далекозорість (до 4 діоптрій).

Реабілітація після корекції зору

Тривалість відновлення після процедури може відрізнятися залежно від методу корекції, що використовується. Так само відрізняються і відчуття, які відчуває людина.

Відновлення після корекції шляхом Lasik

Суть методу корекції Lasik у тому, що формується поверхневий клаптик рогівки, він піднімається, і далі лазер здійснює корекцію форми рогівки. Потім рогівковий клапоть повертається на своє місце. Внаслідок збереження рогівкової кришки пацієнт досить швидко відновлюється і відчуває поліпшення зору.

Перші 3-4 години будуть досить неприємними. Очі можуть пекти, підвищена сльозогінність, ефект затуманеного зору. Однак за короткий час неприємні симптоми зникають. До ранку наступного дня зберігається лише туман перед очима (який виникає через набряк рогівки). Після операції, якщо ви знаходитесь на вулиці, слід надягати окуляри протягом декількох днів, щоб захистити очі від вітру та попадання частинок пилу, піску.

На наступний день ви можете працювати за комп’ютером. Втім, слід все ж таки обмежити перебування за екраном хоча б кілька днів.

Також протягом тижня після операції слід уникати потрапляння води в очі (щоб уникнути занесення інфекції), не наносити макіяж на очі та не терти їх (щоб не порушити розміщення клаптя), не відвідувати лазні, сауни.

Відновлення після корекції шляхом Lasek

При даній методиці поверхневий рогівковий епітелій випаровується, потім проводиться корекція, і після її завершення лікар надягає пацієнтові тимчасові захисні лінзи, під якими протягом 5 днів наростає новий рогівковий епітелій.

Протягом першої доби зберігаються відчутні дискомфортні відчуття, інтенсивність яких зменшується через 24 години. На 4-5 день знімаються часові лінзи. І цього ж дня здійснюється перевірка гостроти зору. Але це не буде повноцінний результат операції, оскільки рогівка ще гоїться. У цей час гострота зору може бути як 30%, і 80%. Повністю відновлюється гострота зору протягом 2-3 тижнів.

При даному методі рекомендовані ті ж обмеження, що й при Lasik, проте їх застосування є більш тривалим.

Як прискорити реабілітацію після лазерної корекції?

По-перше, за відсутності протипоказань, можна вибрати для корекції метод Lasik. По-друге, існують покращені варіанти, наприклад, Femto Lasik, при якому процес формування клапоть здійснює лазер. Таким чином, операція проводиться автоматизовано – безпечніше, а відновлення відбувається ще швидше.

Завдяки сучасним технологіям можна скоротити період реабілітації та корекції методом Lasek – більш делікатне випаровування поверхневого епітеліального шару відбувається за допомогою автоматизованої технології StreamLight.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні