Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМолдовський картопляний пиріг з бринзою - смачна та повноцінна вечеря для всієї...

Молдовський картопляний пиріг з бринзою – смачна та повноцінна вечеря для всієї родини

Этот материал также доступен на русском языке
Холодними осінніми вечорами, коли вся родина збирається за столом, можна ситно нагодувати домашніх новим пирогом. Поєднання картоплі та бринзи приємно здивує вас поєднанням смаку.

Молдовський картопляний пиріг із бринзою

Інгредієнти

Картопля — 1 кг, кукурудзяна крупа (дрібний помел) — 100 г, борошно пшеничне — 15 г, яйця — 2 шт., масло вершкове — 120 г, бринза — 100 г, сіль і перець – за смаком.

Приготування

  • Картоплю відварити до готовності, очистити і натерти на великій тертці в глибоку миску.
  • До картоплі додати яйця, борошно та кукурудзяну крупу (70 г).
  • Інгредієнти посолити та перемішати до однорідної маси.
  • Форму для випікання (22 см у діаметрі) змастити вершковим маслом (20 г) і посипати кукурудзяною крупою (30 г).
  • Викласти картопляну масу, розрівняти і зробити на поверхні смужки вилкою.
  • Випікати при температурі 200 градусів 25-30 хвилин до рум’яної скоринки.

Готову страву дістати з духовки, нарізати на шматочки і подавати з соусом.

Для приготування соусу в сотейнику розтопити вершкове масло та покришити бринзу. Акуратно перемішати і зняти з вогню: шматочки бринзи не повинні повністю розчинитися.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні