Цвітна капуста допомагає контролювати вагу
Глюкозинолати та ізотіоціанати, присутні в цвітній капусті, надають їй протизапальних властивостейі, допомагаючи знижувати ризик серцево-судинних захворювань і раку. Також дієтологи рекомендують вживати цей овоч тим, хто хоче схуднути.
Секрети приготування:
-
цвітну капусту можна варити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, до м’якості (не переварюйте, щоб зберегти поживні речовини);
-
цвітну капусту можна запікати з рослинною олією, спеціями та часником – це додасть їй насиченого смаку та аромату;
-
використовуйте цвітну капусту замість картоплі в пюре, додаючи вершки або олію для більш кремової текстури.
Цвітна капуста у духовці з часником і сиром
Інгредієнти
Цвітна капуста – 1 качан, твердий сир – 50 грамів, вершкове масло – 60 грамів, часник – 2 зубчики, терта цедра лимона – 1 чайна ложка, сіль – ¼ чайної ложки, чорний перець – ¼ чайної ложки, петрушка -1 пучок.
Приготування
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Капусту помістити у форму для випічки.
- Масло розтопити і змішати з подрібненим часником, цедрою, подрібненою петрушкою, сіллю і перцем.
- Змастити качан і накрити фольгою.
- Випікайте при температурі 190 градусів.
- Через 30 хвилин зняти фольгу, а ще через 15 хвилин посипати сиром.
- Через 3-5 хвилин страва готова.
Цвітна капуста по-корейськи
Інгредієнти
Цвітна капуста – 700 грамів, морква – 1 штука, часник – 5 зубчиків, вода – 1 літр, столовий оцет – 1 склянка, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 склянка, рослинна олія – 50 мілілітрів, лавровий лист, молотий коріандр, паприка і перець – за смаком.
Приготування
- Свіжу цвітну капусту вимочити в холодній солоній воді 10 хвилин. Промити, розібрати на суцвіття.
- Бланшувати в киплячій воді 1-2 хвилини. Відкинути на друшляк.
- Моркву натерти на тертці для корейської моркви або як подобається. Часник нарізати великими пластинами.
- Приготувати маринад: в 1 літр окропу додати сіль, цукор, олію та оцет – дати покипіти 5 хвилин.
- Бланшовану і відціджену капусту залити гарячим маринадом і дати повністю охолонути.
- У маринад, що практично охолонув, додати часник, натерту моркву і спеції або 2 чайні ложки приправи для корейської моркви.
- Готовий маринад із капустою залишити в прохолодному місці на 6 годин.
Готуйте також: