Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниЯк легко і швидко відіпрати білі шкарпетки: знадобиться один компонент і це...

Як легко і швидко відіпрати білі шкарпетки: знадобиться один компонент і це не відбілювач

Этот материал также доступен на русском языке
Тільки 15 хвилин часу, мінімум зусиль і білі шкарпетки будуть сяяти білизною, як нові. Для цього не доведеться купувати жодних засобів. А складник, що повертає білий колір, мабуть, вже є на вашій кухні.

Навіть якщо носити білі шкарпетки дуже акуратно, згодом звичайне прання не може впоратися. Тканина жовтіє або набуває сірого відтінку. Доводиться або змиритися з тим, що шкарпетки більше не білі або викидати їх і витрачати гроші на нову пару.

Читайте також: Навіть найбрудніші кухонні рушники стануть сніжно-білими після такого прання – секретний прийом

Експерт із прання Баріс Атмака радить не поспішати прощатися з улюбленими білими шкарпетками, які вже побачили життя. Існує засіб, яким можна повернути сніжну білизну. Жодного відбілювача при цьому не знадобиться, адже він сильно псує тканину і значно скорочує термін служби виробів.

Фахівець рекомендує скористатися відбілюючими властивостями лимонного соку. Адже ця речовина досить обережно очищає волокна тканини і повертає їй білий чистий колір.

Як прати шкарпетки з лимонним соком

На 1 літр теплої води слід додати 3 столові ложки лимонного соку. Якщо шкарпетки не дуже брудні, замочіть їх у цьому розчині на 15 хвилин. Якщо забруднення сильні, може знадобитися більше часу. Потім випрати шкарпетки в пральній машині, як завжди. Сушити їх краще на відкритому повітрі під прямим сонячним промінням.

Читайте також: Для багатьох це буде несподіванкою: як часто потрібно прати постільну білизну і чому

Лимонний сік можна замінити на лимонну кислоту. На 1 літр теплої води знадобиться її 1 чайна ложка.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні