Ця закуска стала настільки популярною, що навіть існує Міжнародний день начос, який відзначається 21 жовтня.
Сьогодні ми пропонуємо вам два рецепти, один з яких познайомить вас із класичними начосами, а другий дозволить спробувати приготувати екзотичну страву з підручних продуктів.
Класичні начос
Інгредієнти
Кукурудзяне борошно – 50 грамів, окріп – 60-70 мілілітрів, сіль – 0,5 чайної ложки, сушена паприка – 0,5 чайної ложки, рослинна олія – 2 столові ложки.
Приготування
- З’єднати разом борошно та окріп і замісити тісто.
- Влити туди олію, додати сіль і паприку і знову добре все перемішати до однорідної консистенції. Важливо зробити це так, щоб тісто було без грудочок.
- На деко, вистелене папером, тонко викласти тісто. Розрізати ножем на рівні трикутники.
- Запікати чіпси в духовці, нагрітій до температури 160 градусів, у режимі конвекції 15-20 хвилин, і готово.
Начос з лаваша
Інгредієнти
Лаваш тонкий – 1 лист, оливкова олія – 2 столові ложки, часник – 1-2 зубчики, твердий сир – 30 грамів, сіль – 0,3 чайної ложки, кріп та перець чорний мелений – за смаком.
Приготування
- Нарізати ножицями лаваш на трикутники або квадрати. Шматки необов’язково робити однакового розміру.
- Дрібно нарізати зелень кропу, часник пропустити через прес, а сир натерти на дрібній тертці.
- Окремо змішати оливкову олію, кріп, часник, сіль і перець.
- Деко застелити пергаментним папером і розкласти на ньому підготовлені шматки лаваша.
- Змастити за допомогою силіконового пензлика кожен шматочок лаваша часниковим соусом і посипати тертим сиром.
- Поставити деко з чіпсами в розігріту до 180 градусів духовку. Чіпси запікаються дуже швидко, десь за 5-7 хвилин.
Щоб чіпси не згоріли, спостерігайте за зміною їхнього кольору. Щойно вони зарум’янилися і набули золотистого кольору, значить час діставати їх із духовки.
Читайте та готуйте: