Неділя, 24 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОригінальна мексиканська закуска в гостях на нашій кухні: готуємо начос

Оригінальна мексиканська закуска в гостях на нашій кухні: готуємо начос

Этот материал также доступен на русском языке
Однією з традиційних страв мексиканської кухні є начос - хрусткі чіпси з кукурудзяного борошна, нарізані у формі трикутників і приправлені сиром.

Ця закуска стала настільки популярною, що навіть існує Міжнародний день начос, який відзначається 21 жовтня.

Сьогодні ми пропонуємо вам два рецепти, один з яких познайомить вас із класичними начосами, а другий дозволить спробувати приготувати екзотичну страву з підручних продуктів.

Класичні начос

Інгредієнти

Кукурудзяне борошно – 50 грамів, окріп – 60-70 мілілітрів, сіль – 0,5 чайної ложки, сушена паприка – 0,5 чайної ложки, рослинна олія – 2 столові ложки.

Приготування

  • З’єднати разом борошно та окріп і замісити тісто.
  • Влити туди олію, додати сіль і паприку і знову добре все перемішати до однорідної консистенції. Важливо зробити це так, щоб тісто було без грудочок.
  • На деко, вистелене папером, тонко викласти тісто. Розрізати ножем на рівні трикутники.
  • Запікати чіпси в духовці, нагрітій до температури 160 градусів, у режимі конвекції 15-20 хвилин, і готово.

Начос з лаваша

Інгредієнти

Лаваш тонкий – 1 лист, оливкова олія – 2 столові ложки, часник – 1-2 зубчики, твердий сир – 30 грамів, сіль – 0,3 чайної ложки, кріп та перець чорний мелений – за смаком.

Приготування

  • Нарізати ножицями лаваш на трикутники або квадрати. Шматки необов’язково робити однакового розміру.
  • Дрібно нарізати зелень кропу, часник пропустити через прес, а сир натерти на дрібній тертці.
  • Окремо змішати оливкову олію, кріп, часник, сіль і перець.
  • Деко застелити пергаментним папером і розкласти на ньому підготовлені шматки лаваша.
  • Змастити за допомогою силіконового пензлика кожен шматочок лаваша часниковим соусом і посипати тертим сиром.
  • Поставити деко з чіпсами в розігріту до 180 градусів духовку. Чіпси запікаються дуже швидко, десь за 5-7 хвилин.

Щоб чіпси не згоріли, спостерігайте за зміною їхнього кольору. Щойно вони зарум’янилися і набули золотистого кольору, значить час діставати їх із духовки.

Читайте та готуйте:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні