Картопляні галушки з куркою та грибами
Інгредієнти
Картопля – 1 кг, яйця – 2 шт., борошно – 180 г, курячий фарш – 200 г, цибуля – 2 шт., печериці – 300 г, сіль, перець чорний мелений, олія соняшникова – за смаком.
Як готувати
-
Очистити картоплю, порізати її на шматочки і відварити до м’якості. Злити воду з картоплі, зробити з неї пюре і залишити охолоджуватися.
-
До охолодженого пюре додати яйця, сіль та борошно, перемішати до однорідності.
-
На сковороді розігріти олію, додати одну дрібно нарізану цибулину і курячий фарш. Посолити і поперчити, обсмажити до готовності.
-
Добре помити гриби і порізати їх на шматочки. Нарізати другу цибулину дрібним кубиком. Гриби та цибулю смажити на олії до золотистості.
-
Взяти тісто, посипати стільницю борошном і сформувати з тіста ковбаску. Потім розрізати її на невеликі шматочки, розкотити кожен і покласти начинку всередину.
-
Зліпити кінці тіста, утворивши кульку, і злегка приплюснути її. Покласти готові галушки на дощечку, посипану борошном.
-
Покласти галушки в киплячу підсолену воду і варити протягом 2-3 хвилин після закипання. Готові галушки подати зі смаженими грибами.