П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
ГоловнаКомуналкаДля частини споживачів встановлено пільговий тариф на електроенергію – які суми будуть...

Для частини споживачів встановлено пільговий тариф на електроенергію – які суми будуть у платіжках

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які не встигли перейти на пільговий тариф на світло до 1 жовтня, можуть це зробити під час опалювального сезону. Пільговий тариф діє за умови місячного споживання, яке не перевищує дві тисячі кіловат-годин.

Раніше ми писали, комунальники проведуть “рейди” по квартирах українців.

З 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року українці можуть сплачувати за кВт лише 2,64 гривні, а іноді й 1,32 гривні.

Ті українці, які не встигли перейти на пільговий тариф до 1 жовтня, мають можливість зробити це протягом опалювального сезону. Про це повідомила керівниця центру обслуговування споживачів підприємства “Кіровоградобленерго” Віта Нічишина в інтерв’ю “Суспільному”.

Домогосподарства, які мають встановлені та узаконені електроустановки для опалення, зможуть сплачувати за електроенергію менше протягом опалювального сезону. До 30 квітня 2025 року для них діятиме тариф 2,64 гривні за кВт, а за наявності двозонного лічильника вони отримають додаткову знижку у 50% з 23:00 до 7:00.

“Якщо у споживачів додатково встановлено двотарифний лічильник, то вдень тариф становитиме 2,64 гривні, а вночі — 1,32 гривні”, — зазначають енергетики.

Пільговий тариф діє за умови, що споживання електроенергії домогосподарством не перевищує 2000 кВт/год на місяць.

Як підключити тариф? Спеціальний тариф на опалювальний сезон діє лише після легалізації електроопалення. Громадяни, які не встигли подати документи раніше, можуть зробити це під час опалювального сезону.

“Потрібно обов’язково мати проєкт облаштування електроопалення або реконструкції внутрішньої мережі будинку. Цей проєкт має бути виконаний організацією, яка має право на проведення таких робіт і містить кваліфікаційний сертифікат інженера-проєктувальника”, — додала Віта Нічишина.

Крім того, споживач повинен надати акт про відключення від централізованого опалення або довідку, що підтверджує відсутність іншого виду опалення.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні