Четвер, 17 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниОкупанти атакували Київ дронами, пошкоджено багатоквартирний будинок — воєнне зведення 17 жовтня

Окупанти атакували Київ дронами, пошкоджено багатоквартирний будинок — воєнне зведення 17 жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
Російські "шахеди" пошкодили багатоповерхівку у Києві та залишили без світла жителів Миколаївської області.

Обстріли України 17 жовтня 2024 року

У ніч на 17 жовтня російські окупанти завдали удару по Україні керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору Курської обл., а також 56-ма ударними БпЛА та безпілотниками невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – РФ).

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ,

До відбиття нападу залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 22 ворожі БпЛА в Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській областях.

Два безпілотники вийшли з повітряного простору в напрямку Білорусі, 27 ударних БПЛА та безпілотників невстановленого типу локаційно втрачено внаслідок активної протидії РЕБ Сил оборони. Зафіксовано 5 влучань ударних БпЛА по об’єктах інфраструктури у прифронтових областях.

Як повідомили у Київській ОВА, внаслідок атаки російських дронів на столицю, у Деснянському районі Києва пошкоджено багатоквартирний житловий будинок. На трьох поверхах будинку було пошкоджено скління вікон та внутрішнє оздоблення кімнат. Також невеликий уламок БПЛА впав на територію дитячого садка. Розбито шибку у приміщенні закладу. Інших пошкоджень та руйнувань немає. Постраждалих не виявили.

Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, російські війська атакували енергетичну інфраструктуру в Миколаївській області, внаслідок чого частина абонентів залишилася без електропостачання. Енергетики вже загоїли більшу частину споживачів, роботи продовжуються. Постраждалих немає.

Як повідомили в Генштабі ЗСУ, протягом минулої доби зафіксовано 163 бойових зіткнення. Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням двох ракет, а також 64 авіаудари, зокрема, скинув 98 КАБ. Крім того, здійснив 4786 обстрілів, з них 137 — з реактивних систем залпового вогню.

Російський агресор завдавав авіаударів в районах населених пунктів Студенок, Катеринівка, Олександрівка, Рев’якине, Гудове, Будівельне, Олександрівка, Ківшарівка, Берестове, Першотравневе, Сіверськ, Никифорівка, Часів Яр, Торецьк, Дружба, Покровськ, Мирноград, Курахове, Богоявленка, Макарівка та Новоукраїнка.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки противника та наземній станції управління БпЛА окупантів.

Оперативне зведення Генштабу на 17 жовтня 2024 року за напрямами

На Харківському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення в районі населеного пункту Стариця.

На Куп’янському напрямку кількість ворожих атак за добу досягла 18. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Кучерівки, Піщаного, Степової Новоселівки, Лозової та Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог здійснив 17 штурмів неподалік Невського, Макіївки, Торського та Діброви.

На Краматорському напрямку окупанти атакували три рази в районах Ступочок і Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив одну атаку неподалік Торецька.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 15 атак в районах населених пунктів Промінь, Крутий Яр та Селидове. Найактивніше російські окупанти діяли поблизу Селидового.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 52 атаки біля Цукуриного, Новоселидівки, Гірника, Георгіївки та поблизу Водяного.

На Времівському напрямку противник здійснив чотири атаки в бік Богоявленки, Новоукраїнки та поблизу Золотої Ниви.

На Оріхівському напрямку зафіксовано один штурм наших позицій в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку оперативна обстановка без суттєвих змін. Ворог провів шість невдалих штурмів.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність.

Триває операція в Курській області. За наявними даними агресор завдав 21 авіаційний удар по Курщині, скинувши 32 КАБ.

Загалом, по всій лінії бойового зіткнення українські захисники завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажують бойовий потенціал ворога.

Минулої доби втрати російських загарбників склали 1420 осіб. Також українські воїни знешкодили 17 танків, 33 бойових броньованих машин, 51 артилерійську систему, одну РСЗВ, 54 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 83 автомобілі та 5 одиниць спеціальної техніки окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні