Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБуде просто танути в роті: ідеальний рецепт «Сало в розсолі» – виходить...

Буде просто танути в роті: ідеальний рецепт «Сало в розсолі» – виходить м’яким, ніжним та смачним

Этот материал также доступен на русском языке
Рецептів приготування сала є велика кількість, але якщо ви хочете, щоб сало з прошарками м'яса або грудинка (підчеревок) вийшло м'яким, ніжним та соковитим, то пропонуємо поекспериментувати з цим рецептом.

Цей рецепт ще називають «П’ятихвилинка» – ні не через те, що сало готується 5 хвилин, а тому що з’їдається рівно за цей час.

Раніше ми розповідали, як довго може зберігатися сало у холодильнику.

Інгредієнти:

Це з розрахунку на три літрові банки.

  • 1 л води;
  • 170-180 г солі;
  • 2 кг сала;
  • 3 лаврові листи;
  • 6 зубчиків часнику;
  • перець запашний горошком.

Приготування:

  1. Сало можна нарізати будь-якими шматочками.
  2. Спершу потрібно приготувати маринад (розсіл). Для цього у кип’яченій воді потрібно розчинити сіль і прокип’ятити.
  3. Гарячим розсолом залити сало у банках. У кожну банку додати по 2 зубчики часнику, по 1 лавровому листочку і кілька горошин перцю. Банки накрити кришками. Відправити у каструлю на стерилізацію. Для цього на дно каструлі потрібно застелити рушник чи будь-який відріз тканини. Поставити банки з салом і залити водою по плічка.
  4. Коли вода закипить стерилізувати сало на повільному вогні 2 години.
  5. Після цього банки потрібно закатати, перевернути вгору дном і дати охолонути.

Охолоджене сало можна зберігати в підвалі, коморі або на балконі.

Таке сало просто тане в роті, воно дуже соковите та ароматне.

Зараз читають:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні