Четвер, 17 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 17 жовтня — чому сьогодні в жодному разі...

Свята та народні прикмети 17 жовтня — чому сьогодні в жодному разі не можна дивитися в небо

Этот материал также доступен на русском языке
17 жовтня в Україні відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності й Міжнародний день кредитних спілок. Християни вшановують пам'ять пророка Осія і преподобномученика Андрія Критського. Іменини відзначають Олександр, Андрій, Антон, Дем'ян, Йосип, Кузьма, Леонтій.

17 жовтня – яке свято відзначають в Україні

17 жовтня відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності. Цього дня 1987 року понад сто тисяч людей зібралися на площі Трокадеро в Парижі, де 1948 року було підписано Загальну декларацію прав людини, щоб віддати данину пам’яті жертв крайньої бідності, насильства та голоду. Присутні заявили, що злидні є порушенням прав людини, і підтвердили необхідність спільними зусиллями домагатися дотримання цих прав. Мета цієї дати — підкреслення необхідності боротьби зі злиднями через освіту, науку та підтримку креативної економіки, які є основними джерелами зайнятості, а також гордості та гідності.

Також 17 жовтня відзначають Міжнародний день кредитних спілок — некомерційної альтернативи банків. Кредитні спілки з’явилися в Європі ще в ХІХ столітті і стали дуже популярними. У 30-х роках XX століття швидко розвивалися в Америці. В Україні кредитні спілки з’явилися на початку 90-х років XX століття як один із напрямків руху на захист прав споживачів.

17 жовтня – яке церковне свято 2024

17 жовтня 2024 року християни вшановують пам’ять пророка Осія.

Він походив із коліна Іссахарова і жив у VIII столітті до Різдва Христового. У той час багато його одноплемінників відступили від істинного Бога і, забувши Його благодіяння і чудеса, поклонялися ідолам. Святий пророк Осія своїми мудрими настановами знову звертав їх до стародавнього благочестя. Майже за тисячу років до приходу Спасителя святий пророк з наїття Святого Духа передбачив, що припиниться старозавітне жертвопринесення і не буде священства Ааронового, що Господь повернеться з Єгипту, а також про його воскресіння. Пророцтва святого Осії включені до книг Святого Письма. Пророче служіння святого Осії тривало понад 60 років.

Також 17 жовтня вшановують пам’ять преподобномученика Андрія Критського.

Він народився у першій половині VIII століття на Криті і вів чернече життя в місці званому Кастроном.

Під час іконоборчих гонінь імператора Костянтина Копроніма прийшов до імператорського палацу і викрив імператора в єресі. За це був схоплений, побитий і ув’язнений. Коли його тягли землею до місця страти, якийсь торговець розсік йому ногу ножем, і від цієї рани святий помер.

Тіло преподобномученика Андрія було кинуто в прірву разом із трупами злочинців і лише через три місяці його поховали благочестиві люди в місці Крісі. Згодом його мощі перенесли у константинопольському храмі Андрія у Крісі.

17 жовтня – що не можна сьогодні робити

17 жовтня, згідно з народними повір’ями, не рекомендується:

  • дивитися в небо — якщо побачите, як падають зірки, буде нещастя;
  • брати гроші в борг — до фінансових труднощів;
  • будувати плани — не здійсняться.

17 жовтня – що заведено робити цього дня

Вважається, що в цей день потрібно зробити три добрі вчинки — це допоможе збільшити справи та примножити гроші.

Цього дня краще більше відпочивати та проводити час із сім’єю.

Згідно з місячним посівним календарем, 17 жовтня 2024 року — день повного місяця. Краще нічого не робити на ділянці, щоб не зашкодити рослинам.

17 жовтня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом та врожай:

  • іній з ранку – до сонячної та сухої погоди;
  • ворони зібралися в зграї — погода зіпсується;
  • береза ​​ще не скинула листя – зима прийде пізно;
  • небо на заході сонця червоне — до сильного вітру.

17 жовтня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини у цей день за новим церковним календарем відзначають Олександр, Андрій, Антон, Дем’ян, Йосип, Кузьма, Леонтій.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні