Найніжніший смак і просте приготування – це торт “Лістяйка”. На смак він нагадує легендарний “Наполеон”, але готується набагато швидше. Чи зможете балувати своїх домочадців хоч щодня!
Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Виручайка” за 20 хвилин.
Інгредієнти:
- Листкове бездрожжеве тісто — 750 г
- Вершкове масло — 330 г
- Згущене молоко — 270 г
- Темний шоколад — 70г
- Коньяк — 30 мл
- Ванілін — на смак
Приготування:
- Наперед розморожуємо листкове тісто і викладаємо з холодильника вершкове масло, щоб воно стало м’яким. Розрізаємо розморожене листкове тісто на квадрати. Кожен квадрат трохи розкочуємо та вирівнюємо краї за допомогою ножа.
- Викладаємо тісто на лист на пергаментний папір відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.
- Коржі охолоджуємо та розрізаємо на дві частини.
- Готуємо крем. Для цього збиваємо м’яке вершкове масло приблизно 3-4 хвилини, поступово вводячи в нього згущене молоко. У крем додаємо ванілін та коньяк. Збиваємо все разом ще протягом хвилини. Готовий крем відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
- Коржі підрівнюємо ножем. Обрізки відкладаємо вбік і подрібнюємо в крихту. Шоколад трем на великій тертці в крихту.
- Збираємо торт. Поміщаємо корж на тацю, промазуємо його масляним кремом і посипаємо шоколадною крихтою. Робимо це з кожним коржем.
- Готовий торт обсипаємо по краях крихтою від коржів, а зверху посипаємо тертим шоколадом.
Вас також можуть зацікавити новини: