Цей пиріг готується на сковороді. Тісто замішується на сметані, завдяки якій він виходить ніжним та повітряним.
Раніше ми розповідали, як спекти печиво на кефірі.
Інгредієнти:
- 150 г борошна;
- 150 г сметани;
- 1 куряче яйце;
- 30 г цукру;
- 10 г розпушувача;
- 30 мл олії;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 350 г яблук;
- 30 г вершкового масла;
- 30 г цукру;
- кориця – до смаку.
Приготування:
- Яблука потрібно вимити та очистити від шкірки. Видалити серцевину та нарізати тонкими часточками.
- У мисці з’єднати яйце, цукор, ванільний цукор перемішати віночком. Влити рослинну олію, додати сметану, перемішати і частинами ввести борошно і розпушувач. Перемішати, щоб не було грудочок.
- На сковороді розтопити вершкове масло, всипати цукор, перемішати щоб він розчинився. Відправити на сковороду яблука та обсмажити до м’якості, посипати корицею.
- Зверху на яблука вилити тісто, накрити сковороду кришкою та готувати пиріг на одній стороні 15-20 хвилин.
- За допомогою тарілки перевернути пиріг дном вгору і назад відправити на сковороду, ще готувати близько 5-8 хвилин.
- Готовність пирога можна перевірити дерев’яною шпажкою.
- Зверху готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Читайте також: