Субота, 5 Жовтня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіКабмін скоротив терміни явки за повісткою: через скільки днів потрібно з'явитися до...

Кабмін скоротив терміни явки за повісткою: через скільки днів потрібно з’явитися до ТЦК

Этот материал также доступен на русском языке
Раніше Кабмін оприлюднив новий формат повісток. Серед іншого тоді було прийнято рішення додати до повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру, QR-код.

Раніше ми писали, що в МВФ зробили прогноз, чи продовжуватимуться воєнні дії в Україні 2025 року.

Кабінет міністрів України скоротив терміни явки резервістів та військовозобов’язаних на виклик через повістку, доставлену поштою, до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Тепер замість 14 днів на прибуття передбачено 7-10 діб. Це встановлено постановою №1134, ухваленою 1 жовтня.

Відповідно до процедури призову громадян на військову службу в умовах мобілізації, повістки для резервістів або військовозобов’язаних, що направляються до районних чи міських територіальних центрів комплектування, їх відділи або підрозділи розвідувальних органів та СБУ, мають бути відправлені протягом 48 годин після підписання документа відповідною посадовою особою.

За новими правилами, особи з адміністративних центрів областей мають з’явитися протягом семи днів, а з інших населених пунктів — протягом десяти днів після надсилання повістки рекомендованим листом з описом вкладення та повідомленням про вручення. Раніше цей термін становив щонайменше чотирнадцяти днів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні