Вівторок, 1 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниЗ чого насправді виготовляють мармелад і який вважається найкориснішим

З чого насправді виготовляють мармелад і який вважається найкориснішим

Этот материал также доступен на русском языке
Мармелад вважають досить корисним десертом. Адже його виготовляють із фруктових соків. Хоча в англомовних країнах мармелад називають варення з цитрусових. Чи корисні ці солодощі.

Виготовлення мармеладу

Фруктовий сік спочатку уварюють до густої тягучої консистенції. Якщо ягоди або фрукти містять багато пектину, наприклад, яблука, абрикоси, айва, чорна смородина, то мармелад утворюється без додаткових компонентів. В інших випадках додають желатин, пектин або агар-агар.

Раніше ми розповідали, які солодощі можна і потрібно їсти пенсіонерам.

Однак для здешевлення процесу виробництва сьогодні для виготовлення мармеладу до соку чи пюре додають цукор, патоку, а також барвники. Якщо використані мінімальні дози цукру та натуральні барвники, то отримуємо корисні ласощі. Якщо є багато підсолоджувачів, а замість барвників та ароматизаторів додані дешеві хімічні замінники, то такий продукт не буде позитивно впливати на організм людини.

Користь мармеладу

Мармелад містить багато пектину – природного вуглеводу. Його називають «санітаром організму». Адже ця речовина позитивно впливає на кишечник, виводить холестерин, покращує обмін речовин. Тому мармелад є популярним десертом для тих, хто контролює вагу або намагається схуднути.

Агар-агар – це полісахарид природного походження. Його отримують з водоростей, тому він містить йод. Агар-агар позитивно впливає на щитовидну залозу, печінку і перистальтику шлунка.

Желатин – речовина, похідна від колагену. Тому він корисний для суглобів, що зміцнює хрящову тканину.

Шкода мармеладу

Важливо зважати на склад мармеладу. Якщо там містяться штучні барвники, ароматизатори та хімічні добавки, слід знати, що ці речовини можуть спричинити алергічні реакції та інші проблеми. Велика кількість цукру загрожує цукровим діабетом, патологіями серця, судин, ожирінням та хворобами підшлункової залози.

Читайте також: Найсмачніший домашній мармелад: щоб його приготувати, потрібно знати три секрети

При вживанні великої кількості мармеладу на агар-агарі можна перебільшити допустимі дози йоду, які можуть бути згубними для щитоподібної залози.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні