Понеділок, 30 Вересня, 2024
ГоловнаГрошіУ пенсіонерів хочуть забрати гроші з банківських рахунків: які зміни готують в...

У пенсіонерів хочуть забрати гроші з банківських рахунків: які зміни готують в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
У пенсіонерів можуть вилучити пенсійні виплати із банківських рахунків. Готуватимуться відповідний законопроєкт.

У 2025 році з банківських рахунків пенсіонерів-переселенців можуть вилучити невикористані пенсійні кошти. Така пропозиція містить стаття 41 проєкту державного бюджету на наступний рік, яку Кабінет Міністрів України подав на розгляд до Верховної Ради.

Раніше ми розповідали, кому з переселенців обов’язково потрібно написати заяву, щоб не втратити виплати ВПО у жовтні.

Йдеться про рахунки пенсіонерів з-поміж ВПО, відкриті в Ощадбанку, на яких протягом 12 місяців не було руху коштів (тобто пенсіонер не знімав готівку, не розраховувався за покупки та не переказував кошти).

Крім того, Кабмін у законопроєкті держбюджету на 2025 рік пропонує вилучати гроші з рахунків внутрішньо переміщених пенсіонерів, які не пройшли фізичної ідентифікації протягом шести місяців з моменту, коли така ідентифікація мала відбутися.

Однак такі нововведення, у разі затвердження Верховною Радою держбюджету саме у такому варіанті, торкнуться не всіх пенсіонерів цих категорій.

Як пояснили в Міністерстві соціальної політики, стаття 41 стосується виключно ВПО, зареєстрованих на початку повномасштабного вторгнення до Російської Федерації. Таким переселенцям пенсійні рахунки відкривали лише в Ощадбанку, тож в інших банках коштів на рахунках немає.

Якщо вилучення виплат сталося, переселенець може звернутися до Пенсійного фонду чи Ощадбанку — і виплати можуть відновити. Однак порядок поновлення виплат має насамперед затвердити Кабінет Міністрів України.

За даними Міністерства фінансів, орієнтовно з рахунків пенсіонерів-переселенців можуть вилучити близько 11,3 млрд гривень.

Джерело: “Економічна правда”

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні