Понеділок, 30 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниУ Верховній Раді назвали міста, де ситуація з електроенергією взимку буде вкрай...

У Верховній Раді назвали міста, де ситуація з електроенергією взимку буде вкрай складною

Этот материал также доступен на русском языке
У Верховній Раді Україні назвали міста, де ситуація з електроенергією буде дуже складною. Кому готуватись.

Постійні обстріли з боку російських військ дуже негативно позначилися на енергетичній системі України, що може призвести взимку до тривалих відключень світла. Особливо варто бути готовими до такого сценарію жителям двох міст.

Про це заявила народна депутатка від партії “Голос” та членкиня комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Інна Совсун.

Раніше ми розповідали, що з 1 листопада очікується підвищення вартості електроенергії.

У яких містах України буде найбільший дефіцит електроенергії взимку

Найбільше руйнувань енергетичним об’єктам обстріл принесли східній частині України. Особливо тривалі відключення можуть бути у великих містах — у Харкові та Запоріжжі.

Для допомоги жителям східних регіонів електрику подаватимуть дві великі електростанції, що знаходяться на заході України.

Однак, якщо внаслідок чергових обстрілів будуть зруйновані системи передач електроенергії, може виникнути ситуація, коли генерація є, а можливості передати електрику, наприклад, до Харкова, немає.

Тому, за словами Совсун, у деяких містах України світло можуть зовсім не вимикати, а в деяких будуть тривалі відключення.

Окрім Харкова, складною ситуація залишається в Запоріжжі, оскільки російські окупанти також постійно обстрілюють об’єкти передачі електроенергії у Запорізькій області.

Також депутатка підкреслила, що місцева влада має вжити всіх можливих заходів для запобігання блекаутам. Мінімально — поставити турбіни, які можуть загоїти “критичку”.

Джерело: Новини.LIVE

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні