Субота, 28 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниНові штрафи для автомобілістів: яку суму і за що доведеться сплатити українцям 

Нові штрафи для автомобілістів: яку суму і за що доведеться сплатити українцям 

Этот материал также доступен на русском языке
Порушення правил може призвести до накладення штрафів, а в деяких випадках — навіть до тимчасового позбавлення права на керування транспортним засобом.

Раніше ми писали про вартість поліса КАСКО й ризики

Українські водії часто обирають тонування скла як спосіб захисту свого автомобіля, однак не всі варіанти тонування дозволені законодавством.

В Україні заборонено використовувати дзеркальні тонувальні плівки на автомобільних вікнах, оскільки вони не відповідають встановленим нормам світлопропускання, що може значно погіршити видимість на дорозі.

Відповідно до чинних Правил дорожнього руху, лобове скло повинно пропускати не менше 75% світла, а передні бокові вікна — щонайменше 70%. Для задніх вікон подібних обмежень не встановлено.

Порушення цих норм щодо тонування скла карається штрафом у розмірі 340 гривень за перше порушення. У разі повторного порушення протягом року, водій може бути позбавлений права керування автомобілем на строк від 3 до 6 місяців.

Щодо дзеркального тонування, воно повністю заборонене в Україні. За перше порушення передбачено штраф у 340 гривень, а за повторне — штраф зростає до 8 500 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні