Субота, 28 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні триває ажіотаж навколо найголовнішого овочу: скільки зараз коштує кілограм

В Україні триває ажіотаж навколо найголовнішого овочу: скільки зараз коштує кілограм

Этот материал также доступен на русском языке
Цей овоч в Україні по праву вважається другим хлібом та наймасовішим продуктом харчування особливо нині. Це не лише другий хліб, а й перспективна та прибуткова культура для фермерів.

Раніше ми писали, що експерти прогнозують подорожчання найбільш затребуваної в Україні крупи.

Гуртові ціни на картоплю в Україні досягли найвищого рівня за останні 7 років.

У зв’язку з тим, що пропозиція значно поступається попиту, вартість картоплі продовжує зростати. Основна причина зростання цін – фермери продають менші обсяги, віддаючи перевагу збереженню врожаю для майбутньої реалізації.

За даними аналітиків, EastFruit, на даний момент оптова ціна на картоплю варіюється від 15 до 20 грн/кг ($0,36-0,48/кг), що на 18% вище порівняно з попереднім тижнем.

Фермери пояснюють, що попит на картопля значно перевищує пропозицію, а основну частину якісної продукції вони закладають на зберігання, розраховуючи на подальше зростання цін на ринку.

Додаткове занепокоєння викликає зниження виробництва картоплі у північних та центральних регіонах України через посуху.

Роком раніше, за аналогічний період, ціни на картоплю були на 65% нижчими. Поточні оптові ціни на картопля в Україні є найвищими за останні 7 років. Зниження врожайності пояснюється несприятливими погодними умовами в період вегетації, у тому числі спекотною та посушливою погодою, яка спостерігалася по всій країні у липні.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні