Четвер, 21 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКомбуча чи чайний гриб – у чому різниця між цими напоями (відео)

Комбуча чи чайний гриб – у чому різниця між цими напоями (відео)

Этот материал также доступен на русском языке
Модна нині комбуча – це насправді старомодний чайний гриб. Що між ними спільного, розбираємо у цьому матеріалі.

У новому відео на Youtube-каналі “Одеське життя” експертка Юлія Сущенко відповідає на такі запитання: 

  • На чому настоюють чайний гриб?
  • Де можна купити чайний гриб?
  • Чим корисна комбуча?
  • Чи можна пити багато комбучі?
  • Чи є в комбучі алкоголь?

Як з’явилась комбуча

Наразі чайний гриб став культовим напоєм, лише змінивши імʼя та зовнішність. Тепер це не понура рідина, тепер це модний напій, який коштує від 50 грн за пляшечку. 

Виявилось, що комбучу пили ще давні китайські імператори династії Цинь. 

Слово “комбуча” походить від прізвища корейського лікаря Комбу, який і привіз гриб в Японію. А в Європу цей напій дістався лише у 20 столітті, а в Україну прийшов з Німеччини. 

Раніше ми писали, які вітамінні напої швидко впораються із застудою.

Де чайний гриб найпопулярніший

Основний ринок споживання комбучі у 21 столітті – це США. На їхню долю приходиться половина всього світового ринку комбучі, а у 2016 році одну з найбільших компаній з виробництва комбучі викупила Pepsico. Напій пропонують як альтернативу пиву та легкому алкоголю, адже у складі є від 0,5 до 2,5% алкоголю, як побічного продукту бродіння. Хоча виробники вказують що це безалкогольний напій.

На сьогодні об’єм світового ринку комбучі складає майже $3 млрд доларів і він продовжує зростати. По прогнозах, у 2029 році він сягне понад $4,5 млрд. 

Раніше ми писали, як приготувати вітамінний компот із кизилу, особливо корисний для чоловіків.

Як настоюють чайний гриб 

Основа комбучі – чай. Зазвичай це чорний чай, хоча і на зеленому та фруктовому її теж можна настоювати.

Купити основу зараз легко в аптеці, що підвищує довіру до продукту. 

Чи можна вживати напій з чайного гриба необмежено, розповідає у новому відео на Youtube-каналі “Одеське життя” експертка видання Юлія Сущенко.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як зробити борщ яскраво-червоним: корисні поради для наших господарок (відео)

Вкрадуть не менше 150 грамів з кілограма: як не дати себе обдурити на ринку (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні