Штрудель з лаваша виходить смачним, хрустким та ароматним. Але найголовніше – це час приготування.
Інгредієнти:
- лаваш тонкий (довжина близько 50 см) – 1 шт.;
- яблука – 2-3 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- масло вершкове – 40 г;
- цукор – 4 ст. л.;
- пудра цукрова для посипання;
- горіхи волоські – 100 г;
- родзинки – 50 г;
- кориця – до смаку.
Приготування:
- Спершу помийте яблука, очистіть від шкірки та серцевини, наріжте середніми шматочками.
- Після цього відправте яблука на сковороду з вершковим маслом, всипте 3 ст. ложки цукру, протушкуйте на невеликому вогні, щоб вони стали м’якими.
- Горіхи подрібніть у блендері або звичайною качалкою.
- Збийте яйце з 1 ст. ложкою цукру та змастіть лаваш. На 2/3 довжини лаваша викладіть яблука, які охололи, родзинки та зверху посипте горіхами.
- Потім згорніть лаваш нещільно в рулет, зверху його змастіть яєчною сумішшю, що залишилася, і випікайте в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці протягом 10-15 хвилин, щоб штрудель добре зарум’янився.
Читайте також: