П’ятниця, 27 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 27 вересня — чому цього дня не можна...

Свята та народні прикмети 27 вересня — чому цього дня не можна розпочинати нічого нового

Этот материал также доступен на русском языке
27 вересня в Україні відзначають День машинобудівника, День вихователя і дошкільних працівників, Всесвітній день туризму. Християни вшановують пам'ять святих мучеників Калістрата і дружини його; святого преподобного Ніла Гротафера.

27 вересня – яке свято відзначають в Україні

Всесвітній день туризму всі любителі подорожей відзначають 27 вересня. Це свято започаткували члени Всесвітньої туристичної організації. Датою заснування свята вважається 27 вересня 1979 року. Метою свята визначена пропаганда туризму серед мешканців всіх держав. Цей напрямок для багатьох країн є бюджетоформуючим. Крім того, туризм — це запорука пізнання інших культур та посилення дружби між народами. Крім цього, свято щорічно відзначають люди, які працюють у цій сфері. В незалежній Україні Всесвітній день туризму був додатково закріплений указом Президента Україні від 21-го вересня 1998-го року № 1047/98 і носить назву «День туризму», відзначається також 27-го вересня. Традиційні урочистості, які присвячені до святкування Дня туризму, включають дії для заохочення туристичної активності, знижки та акції. Бізнес і офіційні особи висловлюють свою підтримку туристичної галузі, проходять презентації та відкриття нових туристичних напрямків для всіх категорій туристів.

День вихователя – професійне свято, створене для вшанування праці вихователів, які є окремою ланкою у сфері працівників освіти. Це чудова нагода визнати та вшанувати їхній важливий внесок у розвиток дітей.

Щороку 27 вересня відзначають незвичайне та приємне свято – День подарунків світу. Це особливий день, адже наш світ – це диво. Він з радістю та вдячністю прийме від вас будь-які подарунки. Головне, щоб вони були від щирого серця і добрими, а подарунок світу виходить щоразу, коли ми щось робимо від щирого серця. Сьогодні також потрібно пам’ятати про всіх, хто потребує, і посилати їм своє кохання у вигляді подарунків. Подарунок – це просто бажання зробити комусь приємне. У багатьох випадках люди дарують подарунки, не чекаючи нічого натомість. День подарунків світу спонукає людей робити добро і виявляти щедрість своєї душі, а також дає можливість без причини, офіційного приводу, конкретної урочистості піднести або отримати приємний подаруночок, що ні до чого не зобов’язує.

Щороку в останню п’ятницю вересня в Німеччині відзначають неофіційне свято – День німецького бутерброду, який присвячений одній з найпопулярніших та найулюбленіших страв німецької кухні, а саме – класичному бутерброду з хлібом та маслом. Насправді, бутерброд століттями був основним продуктом харчування для мільйонів людей. Незважаючи на свою простоту, бутерброд займає важливе місце в німецькій культурі (і не тільки) та традиціях, залишаючись невід’ємною частиною повсякденного життя. Ідея проведення Дня бутерброду належить маркетинговій компанії німецького сільського господарства (CMA). Вперше свято було відзначено у 1999 році. День бутерброду настільки полюбився в країні, що навіть після припинення існування СМА свято залишилося і досі відзначається по всій Німеччині.

27 вересня – яке церковне свято

27 вересня в православному календарі день пам’яті святих мучеників Калістрата і дружини його. Калістрат був римським воїном, який, дізнавшись про християнство, вирішив прийняти цю віру. Він відмовився поклонятися язичницьким богам, що стало причиною його переслідування. Калістрат проявив велику відвагу і витривалість, витримуючи тортури за свою віру. Згідно з легендою, Калістрат не був єдиним, хто підтримував християнську віру. До нього приєдналися його товариші, які також були солдатами. Ці воїни, відомі як «мученики Калістрата», проявили свою вірність і мужність, відмовляючись відректися від Христової віри. Після численних тортур і переслідувань Калістрата та його воїнів заарештували. Їх засудили до страти, і вони зазнали жорстоких мук. Мучеництво Калістрата і його воїнів стало символом відданості та сили віри.

Народні прикмети:

  • Закінчилося бабине літо – потепління не чекати до самої весни.
  • Різке похолодання – слід очікувати ранньої весни.
  • Заморозки вранці обіцяють швидку зиму, а якщо погода ясна та тепла – холод настане нескоро.
  • Якщо у цей день дме північний вітер – до спекотного наступного літа, західний вітер віщує погану погоду влітку.
  • Перелітного птаха вже не видно, значить, будуть тріскучі морози.
  • Якщо журавлі летять на південь, не поспішаючи, досить високо і курчать – то осінь буде теплою.

Що не рекомендується робити:

  • Не можна розпочинати нічого нового, вважається, що успіху у цієї справи не буде.
  • Не можна сваритися, лаятись, поганословити і бажати іншим зла. Під забороною не лише погані вчинки. Чистими повинні залишатися думки.
  • Не можна займатися фізичною роботою та роботою по дому.
  • Рекомендується у свято тримати піст, утримавшись від вживання їжі тваринного походження.
  • У цей день не можна ходити до лісу. Вважається, що змії готуються до зими, тож особливо активні.

Іменини:

День ангела (іменини) 27 вересня святкує лише Іван.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні