Середа, 25 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаКомуналка у жовтні: як зміняться тарифи на газ, світло та воду

Комуналка у жовтні: як зміняться тарифи на газ, світло та воду

Этот материал также доступен на русском языке
Яких змін в оплаті комуналки варто очікувати вже з наступного місяця.

З 1 жовтня більшість тарифів для українців залишаться незмінними, проте будуть і зміни.

Раніше ми розповідали, кого можуть позбавити пільг на комуналку.

Тариф на газ у жовтні 2024 року

Більшість споживачів газу в Україні обслуговує компанія “Нафтогаз”. Газопостачальник зафіксував тариф на газ для населення до 30 квітня 2025 року. Таким чином, за один кубометр блакитного палива в жовтні доведеться платити 7,96 гривні в рамках тарифу “Фіксований”. Ціни на газ у інших постачальників коливаються від 7,7 грн за кубометр до 9,90 грн.

Скільки буде коштувати електроенергія у жовтні

А ось вартість електроенергії для частини українців у жовтні зміниться. Якщо у неопалюваний сезон вартість електроенергії для всіх споживачів однакова (4,32 грн/кВт*год), то з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року власники установок електричного опалення можуть платити за пільговим тарифом, якщо загальний обсяг споживання не перевищує 2000 кВт *год на місяць. Згідно з постановою Кабміну від 31 травня №632, вартість електроенергії в такому разі буде меншою — 2,64 грн/кВт*год.

Тариф на водопостачання у жовтні

Якщо тарифи на водопостачання та водовідведення у великих містах України підвищувати заборонили, то в невеликих населених пунктах рішення про підвищення може ухвалити місцева влада. У зв’язку із цим у деяких містах тарифи на водопостачання з початку року вже зросли до 40%. Підвищення можуть продовжити у жовтні.

Вас також можу зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні