Середа, 25 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 25 вересня — що потрібно зробити цього дня,...

Свята та народні прикмети 25 вересня — що потрібно зробити цього дня, щоб побільшало грошей

Этот материал также доступен на русском языке
25 вересня в Україні відзначають Всесвітній день мрії, Всесвітній день фармацевту та Національний день коміксів. Християни вшановують пам'ять святої преподобної Єфросинії. Іменини відзначають Олександр, Опанас, Герман, Євген, Максим, Микола, Остап, Павло, Прохор, Роман, Сергій, Єфросинія.

25 вересня – яке свято відзначають в Україні

25 вересня святкують Всесвітній день мрії. Він був заснований американкою Озіомі Егвуонву у 2012 році, щоб надихнути людей у ​​всьому світі мріяти, ставити перед собою великі цілі та працювати над їхнім досягненням.

Також 25 вересня святкують Всесвітній день фармацевту. Дата святкування присвячена дню заснування Міжнародної фармацевтичної федерації. Це професійне свято фахівців у галузі фармацевтики, провізорів та всіх, чия діяльність пов’язана з реалізацією лікарських препаратів, їх виготовленням, дослідженням, перевіркою якості та забезпеченням належних умов зберігання.

Також 25 вересня – Національний день коміксів. Його відзначають переважно у США, проте до святкування підключаються і любителі цього жанру з різних куточків світу. Хоча перший комікс був намальований ще в XIX столітті в Європі, “золотим століттям” коміксів вважаються 1920-1930 в США.

25 вересня – яке церковне свято 2024

25 вересня 2024 року християни вшановують пам’ять святої преподобної Єфросинії.

Вона народилася на початку V століття у місті Олександрії у сім’ї знатних та багатих батьків. Мати Єфросинії померла рано, будучи благочестивим християнином, виховував її у християнській вірі.

Коли Євфросинії виповнилося 18 років, батько хотів видати дочку заміж, але свята Євфросинія прагнула чернечого життя. Вона таємно прийняла постриг від ченця-мандрівника, покинула батьківський дім і назвавшись євнухом Ізмарагдом, прийшла до того самого чоловічого монастиря, який з дитинства відвідувала разом з батьком. У монастирі вона провела 38 років.

Перед смертю вона відкрила скорботному батькові свою таємницю і просила, щоб ніхто, крім нього, не готував до поховання її тіла. Після смерті Єфросинії її батько роздав все своє майно жебракам та монастирю та прийняв чернецтво.

25 вересня – що не можна сьогодні робити

25 вересня, згідно з народними повір’ями, не рекомендується:

  • мити голову – до постійних головних болів;
  • підіймати знайдені речі – принесуть біди попередніх власників;
  • лихословити;
  • відмовляти в допомозі.

25 вересня – що заведено робити цього дня

День вважається сприятливим для засолювання капусти, до якого додається четвергова сіль — згідно з народними повір’ями, така капуста буде дуже смачною, а грошей у будинку помітно додасться. Традиційно цього дня також печуть пиріжки з капустою.

Згідно з місячним посівним календарем, 25 вересня 2024 року — гарний день для пасинкування та живцювання, санітарної обрізки винограду та живоплоту. У цей день не рекомендується рясно поливати ділянку, садити та пересаджувати рослини.

25 вересня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом та врожай:

  • немає листя на деревах – до ранньої зими;
  • ясний день – до гарної погоди найближчим часом;
  • заморозки – до хорошого врожаю жита наступного року;
  • грім – до теплої осені;
  • злива – до затяжної зими.

25 вересня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Олександр, Опанас, Герман, Євген, Максим, Микола, Остап, Павло, Прохор, Роман, Сергій, Єфросинія.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні