Середа, 25 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниДля чого досвідчені господині замочують горіхи перед вживанням - такого ви точно...

Для чого досвідчені господині замочують горіхи перед вживанням – такого ви точно не очікували

Этот материал также доступен на русском языке
Чимало господинь мають правило замочувати горіхи перед їхнім використанням для страв або вживанням. Для чого вони це роблять?

Для видалення бруду

Перша причина замочування – ретельне очищення горіхів. Спробуйте залити горіхи водою на 20 хвилин і побачите, скільки бруду з них вимивається. Це особливо актуально, якщо їсте горіхи сирими і не піддаєте їх термічній обробці.

Раніше ми розповідали, які горіхи найкорисніші.

Для покращення смаку

Досвідчені господині запевняють, що горіхи, який певний час пролежали у воді, набувають кращого смаку. Це пов’язано з тим, що з них вимиваються дубильні речовини, які можуть давати гіркуватий або терпкий присмак. Наприклад, як у волоських горіхів.

Для рецептів

Деякі страви передбачають, що в процесі приготування горіхи слід замочити на певний час. Таким чином цей продукт стає більш піддатливий для подріблення.

Для позитивного впливу на здоров’я

Фахівці стверджують, що під час замочування горіхи набувають форми, яка краще засвоюється. Відтак, організм отримує вищу дозу поживних речовин.

Як правильно замочувати горіхи

Для різного виду горіхів пропонується різна тривалість замочування. Так мигдаль слід помістити у воду на 12 годин. Волоським горіхам, арахісу та фундуку буде достатньо 8 годин.

Спочатку залийте горіхи у мисці теплою водою, щоб рідина повністю їх покрила. Додайте солі: 1 чайна ложка на 150 грамів горіхів. Розмішайте та залишіть на визначений час. Сіль допоможе позбавитися навіть дрібних шкідників, які могли поселитися в продукті.

Читайте також: Волоський горіх наступного року буде просто посипаний плодами, що потрібно зробити до перших холодів

Злийте брудну воду і промийте горіхи чистою холодною водою. Висушіть, розклавши їх на паперові рушники. За потреби, перед вживанням підсушіть у духовій шафі або мікрохвильовій печі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні