Неділя, 22 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДовгожителі розкрили, як дожити до їхнього віку

Довгожителі розкрили, як дожити до їхнього віку

Этот материал также доступен на русском языке
Упродовж всієї історії людство шукало джерело вічної молодості. І хоча відшукати його поки що не вдалося, в деяких країнах тривалість життя набагато перевищує середній показник у світі - 71 рік. Кожна з цих країн має свій секрет довголіття.

Раніше ми писали, що профілактика хвороби Альцгеймера проста і водночас дуже складна.

Експерти сайту LifeHunters вирішили опитати 100 людей похилого віку, які розкрили головні секрети довголіття.

По-перше, експерти зазначають, що і чоловіки, і жінки, які доживають до свого 100-річчя, мають позитивний менталітет і ставлення до життя. Крім того, усі вони повідомили, що почуваються на 20-30 років молодшими за свій фактичний вік, що підтверджено такими біомаркерами, як рівень артеріального тиску, м’язова та кісткова маса та фізична підготовленість. Ці показники довголіття більше відповідають тому, скільки років вони думають, ніж тому, скільки їм насправді. Цікаво, що серед пенсіонерів також немає жодного «прихильника здорового способу життя», але всі вони харчуються простою домашньою їжею.

Ще одна загальна характеристика людей, які живуть до 100 років і більше, — це міцні та позитивні сімейні стосунки. Люди похилого віку завжди говорять про сім’ю з ніжністю, навіть якщо чоловік помер десятки років тому.

Водночас довгожителів не можна назвати людьми, які «застрягли в минулому» – респонденти активно цікавляться сучасним життям і вивчають нове. Експерти вважають, що хороша пам’ять, розумова активність і допитливість можуть підтримувати літніх людей і продовжувати життя.

Читайте також: 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні