Раніше ми писали, як приготувати найсмачнішу запіканку без духовки.
Свіжоспечені рум’яні пироги завжди особливо смачні, а з грибною начинкою вони стають ще й неймовірно ароматними. Для начинки підійдуть будь-які гриби. За бажанням можна додати цибулю, зелень, сир, варені яйця, м’ясо, картопляне пюре або тушковану капусту.
Інгредієнти для тестування:
-
- Пшеничне борошно — 260 г
- Кукурудзяне борошно — 50 г
- Кисло молоко (або кефір) – 200 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Яйця – 3 шт.
- Сода – 0,3 ч. л.
- Розпушувач — 0,3 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- Шампиньйони — 500 г
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Сіль до смаку
- Твердий сир – 50 г
- Олія соняшникова — 50 мл
- Вершкова олія — 30 г
Приготування:
- Наріжте печериці пластинками, а цибуля — півкільцями. Розігрійте сковороду зі олією і обсмажте гриби 15 хвилин. Потім додайте|добавляйте| цибулю і продовжуйте смажити ще 10 хвилин, посоліть.
- Збийте яйця з цукром та сіллю, додайте кисле молоко та перемішайте.
- Просійте борошно з содою та розпушувачем, замісіть тісто. Втручайте в нього грибну начинку, що остигнула.
- Змастіть форму вершковим маслом і викладіть тісто. Зверху посипте тертим сиром. Якщо хочете, щоб сир не підгорів, додайте його за 15-20 хвилин від початку випікання.
- Поставте пиріг у духовку до 210°C і випікайте 30 хвилин до готовності. Остудіть пиріг у формі, наріжте та подавайте до столу.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)
- Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)