Субота, 21 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНестабільність клітин: вчені розкрили причину появи зморшок

Нестабільність клітин: вчені розкрили причину появи зморшок

Этот материал также доступен на русском языке
Багато людей використовують різні засоби для боротьби зі зморшками, але причини їхньої появи залишалися загадкою. Тепер вчені змогли розкрити цей процес та отримати важливі дані.

Раніше ми писали, як короткий денний сон по обіді може змінити стан здоров’я.

Дослідники з POSTECH відтворили зморшки у лабораторних умовах, що допомогло їм краще зрозуміти їх механізм. Ці знання можуть допомогти у розробці методів для уповільнення старіння шкіри та навіть створення штучних органів, пише ScienceDaily.

Робота професора Донг Сунг Кіма, опублікована в журналі Nature Communications, пояснює механізм утворення зморшок не лише на шкірі, а й в органах, таких як мозок та кишечник. Дослідження показало, що важливу роль у цьому процесі грають структура тканини та зневоднення.

Вчені змогли відтворити зморшки в епітеліальній тканині людини, застосовуючи стискуючі зусилля. Вони з’ясували, що механічна нестабільність тканин та дегідратація сприяють їх появі. Це відкриття може застосовуватися в медицині для лікування старіння шкіри, загоєння ран та створення штучних органів.

Професор Кім наголосив на важливості дослідження, зазначивши, що нова платформа дозволяє спостерігати процеси утворення зморшок у реальному часі, що допоможе покращити методи лікування.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні