П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКизил маринований замінить вам маслини: оригінально, смачно, швидко

Кизил маринований замінить вам маслини: оригінально, смачно, швидко

Этот материал также доступен на русском языке
Маринований кизил - це не тільки оригінальна закуска, але і чудове доповнення до м'ясних страв або салатів. Смак цієї заготовки трохи нагадує маслини.

Кизил маринований

Для приготування цієї закуски не потрібно багато часу. Все, що вам потрібно – вода, прянощі, і, власне, кизил. Маринований кизил з гвоздикою та перцем – ідеальне доповнення до м’яса, основних страв або салатів.

Інгредієнти

Кизил – 1 кг, оцет яблучний – 100 мл, сіль – 1 столова ложка, цукор – 5 чайних ложок, окріп – 300 мл, лавровий лист – 1 шт., горошини запашного та чорного перців – по 2 шт., гвоздика – 3 шт., чебрець – маленька гілочка.

Як готувати

Ягоди кизилу ретельно промити і викласти на друшляк, щоб стекла вода.

У стерилізовані банки викласти лавровий лист, перець, чебрець та гвоздику.

Заповнити банки кизилом догори, залити окріп, накрити стерилізованими кришками і залишити на п’ятнадцять хвилин.

Для приготування маринаду злити воду з банок у каструлю, додати оцет, сіль та цукор.

Довести до кипіння і варити близько хвилини, потім залити ягоди гарячим маринадом і закатати банки.

Якщо у вас немає чебрецю, його можна замінити розмарином, орегано або майораном.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні