Цей секретний компонент покращує смакові якості картопляного пюре. І не лише. Саме пюре виглядає дуже апетитно.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніші деруни.
Як же потрібно правильно готувати картоплю? Все досить просто і жодних хитрих прийомів не потрібне. Картоплю потрібно почистити та відварити до готовності у підсоленій воді. А потім пом’яти за допомогою картоплем’ялки.
Зазвичай господині додають у картопляне пюре молоко чи вершкове масло. Але смачніше і повітряніше пюре вийде саме зі сметаною. Її потрібно додати в готову картоплю, коли зливатимете воду, залиште зовсім трохи, щоб картопля не вийшла занадто густою і твердою.
Читайте також: Кому не можна їсти картопляне пюре?
Досить 1 столової ложки сметани з жирністю не менше 20%. Важливо, щоб вона була без кислинки. Такої кількості вистачить на 400-500 г картоплі.
Потрібно ретельно перемішати картоплю зі сметаною та подавати на стіл.
Саме сметана робить картопляне пюре ніжним, повітряним та дуже смачним.