Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні затвердили мінімальну пенсію на 2025 рік: про яку суму йдеться

В Україні затвердили мінімальну пенсію на 2025 рік: про яку суму йдеться

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів України затвердив держбюджет на наступний рік. У ньому зазначено розмір мінімальної пенсії для українців.

Відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів України проєкту державного бюджету на 2025 рік, мінімальна пенсія та прожитковий мінімум українців залишаться на рівні грудня 2024 року.

Про це повідомляється в пояснювальній записці до законопроєкту.

Раніше ми розповідали, що щоб не залишитись без пенсії, деяким українцям доведеться звернутися до суду та знайти двох свідків.

Якою буде мінімальна пенсія у 2025 році

Згідно із законопроєктом держбюджету на 2025 рік, усі соціальні стандарти будуть збережені, зокрема, мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум — на рівні грудня 2024 року.

За словами голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, поданий урядом законопроєкт держбюджету також не включає підвищення мінімальних пенсійних виплат.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що саме збереження соцстандартів на рівні 2024 року та бездефіцитність другий рік поспіль бюджету Пенсійного фонду вплинули на визначення обсягу трансферту Фонду на пенсійне забезпечення.

Таким чином, у 2025 році розмір мінімальної пенсії в Україні становитиме 2 361 гривню, як і зараз.

Вас також можу зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні