Цифрова медіа-компанія Tasting Table, що спеціалізується на їжі та напоях, пояснила негативні наслідки миття сковорідок із залишками жиру гарячою водою.
Раніше ми розповідали, чим відмити стару чавунну сковорідку.
Коли від високої температури води жир розтоплюється, він змивається та потрапляє у стічні труби. Там температура середовища різко змінюється, стає значно нижчою. Отже, жир застигає в трубах, осідає на стінках. Згодом такі забруднення можуть призвести до серйозних проблем. На початкових етапах це може бути поганий стік води, а згодом труби взагалі заб’ються. Щоб не довелося викликати сантехніка, мийте сковорідки правильно.
Як відмити жирну сковороду
Як же вимити жирну сковорідку, щоб посуд став чистим, а сантехніка та труби не пошкодилися?
- Залишіть сковороду після приготування до повного охолодження.
- Витріть залишки жиру паперовим рушником або серветкою.
- Засохлий жирний нагар, що пригорів, почистіть содою, нанісши її на вологу губку.
- Помийте сковороду теплою водою з додаванням миючого засобу.
- Протріть насухо і покладіть на місце зберігання.
Читайте також: Чи безпечна їжа, приготована в тефлоновому посуді – що насправді кажуть дослідники