П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЧи можна їсти курячі яйця людям віком від 50 років – ось...

Чи можна їсти курячі яйця людям віком від 50 років – ось що говорять експерти

Этот материал также доступен на русском языке
Чи можна їсти курячі яйця у необмеженій кількості? Які поради дають дієтологи людям після 50 років?

Курячі яйця багаті на насичені жири, вітаміни, чистий білок. При цьому вони є досить низькокалорійними. Ще в цьому продукті є лютеїн та зеаксантин, які корисні для очей, а також холін, що допомагає підтримувати здоров’я мозку та нервової системи.

Раніше ми розповідали, навіщо розумні господині проколюють яйця.

Яка норма споживання яєць

Для дорослої людини, яка не має особливих фізичних навантажень, нормальним вважається споживання 2-3 яєць на день. При цьому не варто перебільшувати кількість 6-7 яєць на тиждень. Винятки можуть представляти спортсмени та люди з особливими фізичними навантаженнями під час роботи. Для них дозволена норма становить 14-15 яєць на тиждень.

Скільки яєць їсти людям після 50 років

Яйця не належать до низки продуктів, які дієтологи радять виключати чи обмежувати після 50 років. Якщо вживання солоних, солодких та надмірно оброблених продуктів стає небажаним, то яєць це не стосується.

Дослідження 2023 року свідчать, що одне-два яйця на день у рамках різноманітної та збалансованої дієти можуть бути корисними для більшості.

Дієтолог Тоні Кастільо вважає, що «для людей похилого віку з нормальним рівнем холестерину два яйця на день прийнятні як частина здорової для серця дієти».

Читайте також: Ніколи не купуйте такі яйця: тест, який можна провести відразу ж у магазині

Значне перебільшення рекомендованих норм вживання яєць може призвести до підвищення “поганого” холестерину. Це, у свою чергу, негативно впливатиме на роботу серцево-судинної системи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні